Odkrywamy serce Ginu…

Botaniki

Występują we wszystkich kształtach, rozmiarach i smakach. Można je znaleźć w prawie każdym zakątku świata. Niektóre z nich były używane od tysięcy lat do leczenia dolegliwości lub podczas rytuałów religijnych. Bez nich gin nie byłby ginem. Mówimy oczywiście o roślinach botanicznych. Tak, jałowiec jest głównym z nich. Jest jednak wiele innych, które w odpowiednich konfiguracjach tworzą unikatowe smaki i aromaty Ginu. Dzięki matce naturze możliwości i kombinacje smakowe są praktycznie nieograniczone.

Kolendra

Kolendra

Zobacz też:Coriandrum SativumKolendra Pochodząca z regionów tak rozległych i różnorodnych jak Europa Południowa, Afryka Północna i Azja Południowo-Zachodnia. Etymologia stojąca za nazwą kolendry jest interesująca. Nazwa kolendry pochodzi od greckiego słowa "koros"...

Jalowiec

Jalowiec

Jeśli chcesz naprawdę zrozumieć gin, ważne jest, aby poznać i dowiedzieć się czym jest jałowiec. Porównamy to do zrozumienia wpływu typu beczek w procesie starzenia whisky, czy winogron będących podstawowym składnikiem win. Jałowiec jest tak ważnym aspektem ginu